Bij Dietistenpraktijk VOLOP !!! kunt u terecht voor een deskundige begeleiding bij eetstoornissen

We eten elke dag. Maar niet voor iedereen is dit vanzelfsprekend. Wanneer er sprake is van een afwijkend, verstoord en/ of ongezond eetpatroon vanwege een eetprobleem of eetstoornis.

Er bestaan verschillende soorten eetstoornissen:

  • Anorexia nervosa
  • Boulimia Nervosa
  • Binge Eating Disorder (BED)
  • ARFID (Vermijdende/restrictieve voedselinname stoornis)
  • NAO

Ook zijn er nog allerlei andere soorten eetproblemen die tussen deze in vallen. Maar welke naam je er ook aan geeft, uiteindelijk gaan ze over hetzelfde, over eten en niet eten. Over angst om dik te worden. Over geen maat weten te houden, de ene of de andere kant op. Over braken, lijnen laxeren of overmatig bewegen, of wel een verstoorde en obsessieve manier van omgaan met eten.

Diëtistenpraktijk VOLOP!!! heeft zich gespecialiseerd in de behandeling bij van eetstoornissen. Als geen ander weten ze hoe moeilijk het kan zijn om je eetgedrag niet onder controle te hebben en welke mogelijkheden en kunnen zijn  op weg naar herstel.

Het weer in balans komen met je eetgedrag, lichaamsbeeld, gewicht en alle gedachten en gevoelens daar omheen. Het weer volwaardig eten en het streven naar een gezond gewicht zijn belangrijke aandachtspunten, maar daarnaast kunnen wij een stukje erkenning en herkenning bieden en streven we naar:

  • bewustwording
  • herkennen van gedachten, gevoelens en angsten rond het eetgedrag en gewicht
  • saboterende gedachten herkennen, accepteren en loslaten
  • het weer kunnen en mogen genieten van eten

Het streven is om samen met jou te werken naar deze punten, in een tempo dat voor jou prettig voelt. Er is ruim aandacht voor alles wat je op je weg naar je doel tegen komt. Het herstellen van of het leren leven met een eetstoornis is een proces dat tijd kost en wat bij iedereen anders verloopt. Wij lopen naast je op je weg en begeleiden en ondersteunen je waar mogelijk.

Dietistenpraktijk VOLOP !!! is aangesloten bij de VIE Voedings interventie eetstoornissen

De VIE is een landelijk netwerk, voor en door diëtisten die werken met cliënten met een eetstoornis. De belangrijkste doelstellig van de VIE is het bevorderen van een specifieke deskundigheid van de diëtist in het behandelen van cliënten met een eetstoornis.

Daarnaast is Diëtistenpraktijk VOLOP!!! werkzaam in een multidisciplinair behandelteam binnen de Mutsaersstichting met betrekking tot een zorgprogramma bij eetstoornissen.