Cognitieve therapie is een methode die bijzonder effectief is als mensen gewicht willen verliezen en dit niet voor elkaar krijgen. Uit onderzoek blijkt dat een combinatie van gedrags- en cognitieve therapie bij mensen met overgewicht en obesitas de effectiviteit op lange termijn bevordert.

Een advies over voeding alleen is niet de oplossing. Je weet misschien wel wat je moet doen en laten om gezond te leven. Toch lukt het vaak niet om het te doen of juist om het op lange termijn vol te houden. Daarom gaan we samen kijken naar het werkelijke probleem: de reden waarom je gaat eten!

Het veranderen van je leefstijl of eetgedrag kan ontzettend moeilijk zijn. Eetgedrag is vaak gekoppeld aan gewoontes en situaties. VOLOP!!! maakt daarom in haar behandelingen gebruik van behandeltechnieken uit de cognitieve gedragstherapie. Deze methode is geschikt voor mensen met overgewicht of obesitas en bij eetproblematiek zoals stress/emotie eten en eetstoornissen. Door een persoonlijke aanpak en door naast het voedingspatroon ook naar je gedrag en gewoontes te kijken, kunnen de diëtisten van VOLOP!!! je helpen je eetgedrag blijvend te veranderen. Geen honger of crashdieet, maar een voedingspatroon dat voor jou werkt en op de lange termijn blijft werken! Wij houden rekening met je medische situatie en geven je ondersteuning wanneer je die nodig hebt.

Door middel van technieken uit de cognitieve gedragstherapie kunnen wij je leren op systematische wijze je eigen irrationele denkwijze te leren herkennen en zo nodig te veranderen, waarna geen ongewenste negatieve gevoelens meer hoeven op te treden.
Begeleiding naar bewustwording, onderzoeken van gedachten, gevoelens en angsten rond het eetgedrag en het gewicht, saboterende gedachten herkennen, accepteren en loslaten en het weer kunnen en mogen genieten van eten.